Vurrukkulluk Veldboeket

Artikelcode
Mix van Kamille, Viool en Korenbloem
Deze speciaal samengestelde mix van zaden geeft heerlijk frisse en buitengewoon smakelijke bloemetjes. Snipper ze lekker door de salade voor een exotisch tintje.

De kamille heeft meestal een vrij sterke geur. De pl... Meer informatie
€2,95
  • Veilig online betalen
    Met iDeal, Paypal of creditcard
  • Levertijd binnen 1 - 2 werkdagen
    En 14 dagen bedenktijd
  • Gratis verzending
    Bij besteding van €50
Productomschrijving

Mix van Kamille, Viool en Korenbloem
Deze speciaal samengestelde mix van zaden geeft heerlijk frisse en buitengewoon smakelijke bloemetjes. Snipper ze lekker door de salade voor een exotisch tintje.

De kamille heeft meestal een vrij sterke geur. De plant is eenjarig, kan 20-40 cm hoog worden en bloeit van mei tot eind september. De bloem heeft een witte stralenkrans van lintbloemen en vijftandige buisbloempjes op een lange steel.

Viooltjes worden gebruikt als basis voor veel parfums. Er wordt zelfs snoep van gemaakt. Jonge bladeren zijn in gekookte vorm eetbaar en bevatten veel vitaminen. De eetbare bloemen kunnen gebruikt worden voor de decoratie van maaltijden. De bloemen, bladeren en zelfs de wortels worden ook medicinaal gebruikt.

De korenbloem dankt zijn naam aan de traditionele groeiplaats; op akkers tussen het graan. Doordat de plant maar weinig ruimte nodig had, kon hij hier tussen het hoge graan overleven. Tegenwoordig kom je de mooie blauwe korenbloem nog heel regelmatig tegen in de bermen van binnenwegen. Een plant kan wel tot 20 bloemen vormen, die lekker veel nectar produceren. De gewone bloeiperiode is van juni tot augustus.

Seedforfood wil iedereen in staat te stellen z’n eigen groenten en kruiden te telen. Gewoon thuis, zonder al te veel gedoe, met het aanstekelijke assortiment van Bag-to-Nature. Heel natuurlijk en volledig te recyclen. Want de wereld kan wel wat hulp gebruiken.

Specificaties
Inhoud 400 ml
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »