Disclaimer & Privacy Statement

Disclaimer & Privacy Statement 

Herbs And Aroma respecteert de privacy van haar bezoekers op de website en draagt er zorg voor dat al jouw gegevens met uiterste zorg en vertrouwelijk worden behandeld. De onderstaande regels hebben wij opgesteld om je te garanderen dat wij zorgvuldig met deze informatie zullen omgaan.

De door ons verzamelde gegevens worden gebruikt om je beter te leren kennen en Herbs And Aroma in staat te stellen om de website, aanbiedingen en promoties aan te passen aan jouw behoeften.

We gebruiken deze informatie om:

  • De website te beheren, ontwikkelen en verbeteren;
  • Onze services, aanbiedingen en promoties te personaliseren;
  • Je klant & account te beheren;
  • Je bestellingen te verwerken en zo optimaal mogelijk te laten verlopen;
  • Informatie te geven over belangrijke website aanpassingen en aanbiedingen;
  • Het ontwikkelen en verbeteren van onze producten en services;
  • Het checken en verifiëren van je identiteit en het voorkomen of opsporen van fraude;
  • Door aanmelding voor de nieuwsbrief verleen je toestemming om je persoonsgegevens en e-mailadres op te slaan. Herbs And Aroma gebruikt deze opgeslagen informatie om u te informeren over activiteiten, het doen van andere aanbiedingen en om web statistieken te ontwikkelen. Uitschrijven is altijd mogelijk door een e-mail te sturen aan [email protected]

Herbs And Aroma zal je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling, betaling en aankoopervaring. Onze medewerkers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Graag willen wij, door het verzamelen van deze informatie, het online winkelen makkelijker maken en je up-to-date houden van de producten en service welke wij bieden. Dit bevat nieuws, evenementen, aanbiedingen, productlanceringen. Wij kunnen contact opnemen per post en/of per e-mail.

Herbs And Aroma is constant bezig haar dienstverlening te verbeteren, het kan voorkomen dat wij contact met je opnemen voor feedback hierover of voor onderzoeksdoeleinden.

Natuurlijk geven wij je altijd de optie hoe je gecontacteerd wenst te worden, ook wanneer je dit niet wilt zullen wij dit respecteren. Wanneer je niet langer wenst dat wij contact met je op kunnen nemen kun je dat op de volgende manieren aangeven:

  • Klik op “uitschrijven” onderaan onze nieuwsbrief
  • Neem contact op met onze klantenservice via [email protected]

Recensies

Als je besluit een recensie te schrijven, kun je zelf kiezen of je jouw naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt. We zijn benieuwd naar de meningen van onze bezoekers, maar behouden het recht bijdragen die niet aan onze sitevoorwaarden voldoen niet te publiceren.

Cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie die door je browser worden opgeslagen op jouw computer. Herbs And Aroma gebruikt cookies om je te herkennen bij een volgend bezoek. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen over het gebruik van onze diensten en deze te verbeteren en aan te passen aan de wensen van onze bezoekers. Onze cookies geven informatie met betrekking tot persoonsidentificatie. Je kunt je browser zo instellen dat je tijdens het winkelen op herbsandaroma.nl geen cookies ontvangt. Wanneer je het gebruik van cookies hebt uitgeschakeld kan het gebeuren dat je technische problemen ervaart tijdens het gebruik van onze website.

Openbaarmaking van je informatie

We zullen je gegevens nooit verstrekken aan iemand buiten Herbs And Aroma, behalve in gevallen waar wij jouw toestemming hebben, als wij wettelijk verplicht worden tot het verstrekken van je gegevens, aan dienstverlenende bedrijven (bijvoorbeeld pakketdiensten), of aan eventuele juridische opvolgers van onze bedrijfsnaam. We zullen jouw gegevens nooit met andere bedrijven delen voor marketing doeleinden.

Cookies

Om je te helpen om beter te begrijpen welke cookies we gebruiken op de Website gebruiken we een indeling die is ontwikkeld door de Internationale Kamer van Koophandel. Dit verklaart meer over welke cookies wij gebruiken, waarom we ze gebruiken, en de functionaliteit die je zult verliezen als je besluit dat je deze niet wilt laten plaatsen op jouw apparaat.

Wat is een cookie?

Cookies zijn tekstbestanden met kleine hoeveelheden informatie die worden gedownload naar jouw computer, mobiele telefoon of ander apparaat wanneer je een website bezoekt. Deze informatie wordt vervolgens teruggestuurd naar de oorspronkelijke website op elk volgend bezoek, of naar een andere website die dat cookie herkent. Cookies zijn nuttig omdat ze toestaan dat een website een gebruiker-apparaat herkent.

Er zijn twee soorten cookies die kunnen worden gebruikt:

Permanente cookies - deze cookies blijven op het apparaat van een gebruiker gedurende de periode die is opgegeven in de cookie. Ze worden elke keer geactiveerd als de gebruiker de website dat die specifieke cookie gemaakt heeft bezoekt.

Sessie cookies - deze cookies gebruiken website-exploitanten om de acties van een gebruiker te koppelen tijdens een browsersessie. Een browser-sessie wordt gestart wanneer een gebruiker het browservenster opent en eindigt wanneer het browservenster wordt gesloten. Sessie cookies worden tijdelijk gemaakt. Zodra je de browser sluit, worden alle cookies verwijderd.

Cookies doen veel verschillende dingen, zoals je laten navigeren tussen de pagina's en het efficiënt herinneren van jouw voorkeuren, en in het algemeen het verbeteren van het gebruikersgemak. Ze kunnen ook helpen om de advertenties die je online ziet meer relevant zijn voor jou en jouw interesses.

Je vindt meer informatie over cookies op www.youronlinechoices.eu.

Cookies die worden gebruikt op de website

Een lijst van alle cookies gebruikt op de website per categorie wordt hieronder uiteengezet.

Strikt noodzakelijk cookies

Deze cookies faciliteren diensten die je specifiek hebt gevraagd. Voor de soorten cookies die strikt noodzakelijk zijn, is geen toestemming vereist.
Deze cookies zijn noodzakelijk om je te laten navigeren op de Website en de mogelijkheden ervan, zoals de toegang tot beveiligde delen van de website te gebruiken. Zonder deze cookies kunnen diensten waar je om hebt gevraagd, zoals winkelmandjes of electronisch betalen niet worden gegeven.

Analyse cookies

Deze cookies verzamelen anonieme informatie over de bezochte pagina's. Door het gebruiken van de website, ga je ermee akkoord dat wij dit soort cookies plaatsen op jouw apparaat.
Deze cookies verzamelen informatie over hoe bezoekers gebruik maken van de Website, bijvoorbeeld, welke pagina's bezoekers het vaakst bezoeken, welke pagina's ze daarna bezoeken en of ze foutmeldingen krijgen bij het bezoeken van webpagina's. Deze cookies verzamelen geen informatie die een bezoeker identificeert. Alle informatie die deze cookies verzamelen is geaggregeerde en dus anoniem. Het wordt alleen gebruikt om te verbeteren hoe de website werkt.

Functionaliteit cookies

Deze cookies onthouden keuzes die je maakt om jouw ervaring te verbeteren. Door het gebruik van de Website, ga je ermee akkoord dat wij dit soort cookies plaatsen op jouw apparaat.
Deze cookies kan de website gebruiken om keuzes die je maakt (zoals gebruikersnaam, taal of de regio waarin je je bevindt) te onthouden en verbeteren, meer persoonlijke functies bieden. Deze cookies kunnen ook worden gebruikt om wijzigingen die je hebt aangebracht in de tekst, fonts en andere delen van webpagina's die je kunt aanpassen te herinneren. Ze kunnen ook gebruikt worden om diensten waar je om hebt gevraagd, zoals het bekijken van een video of commentaar geven op een blog, te bieden. De informatie die deze cookies verzamelen, kunnen worden geanonimiseerd en ze kunnen jouw surfactiviteit niet volgen op andere websites.

Marketing cookies

Deze cookies verzamelen informatie over je surfgedrag om ervoor te zorgen dat er relevante reclames en persoonlijke aanbiedingen worden getoond op partner Cookies worden ook gebruikt om het aantal keren dat je een advertentie ziet te limiteren en helpen om de effectiviteit van de reclame te meten. Daarnaast gebruiken wij Marketing cookies om aangesloten partner sites een eerlijke vergoeding te kunnen geven wanneer zij bijdragen aan onze verkopen.

Behavioural reclame en online privacy

Behavioural reclame maakt het voor retailers mogelijk om advertenties aan jou weer te geven op het web op basis van de producten en retailers die je eerder hebt bezocht. Een handleiding voor behavioral advertising en online privacy is geproduceerd door de internet reclame-industrie die kan worden gevonden op www.youronlinechoices.eu. De gids bevat een uitleg van het zelfregulerende systeem, zodat je meer controle hebt over de reclame die je te zien krijgt.

Met behulp van browser-instellingen jouw cookies beheren

Je bent in staat om de instellingen te gebruiken in je browser om de cookies die geplaatst kunnen worden op jouw computer te controleren. Het menu 'Help' op de menubalk van de meeste browsers zal je vertellen hoe je jouw browser kunt verhinderen nieuwe cookies te accepteren, hoe de browser je op de hoogte stelt wanneer je een nieuwe cookie ontvangt en hoe je cookies volledig uit kunt schakelen. Je kunt ook soortgelijke gegevens die worden gebruikt door de browser add-ons, zoals Flash-cookies, uitschakelen of verwijderen door het veranderen van de add-on instellingen of een bezoek aan de website van de fabrikant.

Cookies zijn echter van essentieel belang om optimaal van de mogelijkheden op deze site gebruik te maken. Derhalve raden we je aan om te cookies in te schakelen. Het kan voorkomen dat je door het blokkeren of weigeren van cookies je niet in de gelegenheid bent om producten toe te voegen aan je digitale winkelmandje, je betaling af te ronden of andere diensten te gebruiken waar je voor in moet loggen. Wanneer je je cookies inschakelt, vergeet dan niet om uit te loggen wanneer je een gedeelde computer gebruikt.

Privacy Statement Versie 2.0 Herbs And Aroma 

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over jou of die we in verband kunnen brengen met jou.

Je deelt persoonsgegevens met ons als je klant bij ons bent of als je contact met ons hebt. Denk aan je naam, je telefoonnummer of je e-mailadres. Maar ook het IP-adres van je computer of een overschrijving. Het gaat om alle gegevens die we in verband kunnen brengen met jou. Een los rekeningnummer is geen persoonsgegeven. Maar dat wordt het wel zodra je ook weet van wie de rekening is. Ben je zzp-er of heb je een eenmanszaak, vof of maatschap? Dan word je gezien als persoon en gaat het ook om gegevens die direct of indirect iets over jou vertellen.

Waarvoor gebruiken we persoonsgegevens?

Je administratie- en belastingzaken regelen kan en mag alleen als we je goed kennen. Daarom vragen we naar persoonsgegevens en verwerken we die ook.

Verwerken is een begrip uit de wet. Het is een heel breed begrip. Het gaat om alles wat je kunt doen met persoonsgegevens. Van verzamelen tot vernietigen. De `Wet Bescherming Persoonsgegevens’ noemt bij verwerken: ‘het verzamelen, vastleggen, ordenen, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, doorzenden, verspreiden, beschikbaar stellen, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, afschermen, uitwissen en vernietigen van gegevens.

Met je persoonsgegevens kunnen we:

Onze overeenkomsten uitvoeren

Met je persoonsgegevens kunnen we bijvoorbeeld:• Contact met je opnemen. • Je gegevens goed in onze administratie zetten en bijwerken als er wijzigingen zijn.• Je administratie doen • Je belastingaangifte doen • een mailing voor je verzorgen •

Ons houden aan de wet

Wil je bij ons je administratieve en fiscale zaken regelen? Dan gaan we bijvoorbeeld:• Je identificeren als je klant bij ons wordt (identificatieplicht): we controleren of je echt bent wie je zegt te zijn en we bewaren een kopie van je identiteitsbewijs.

Marketingactiviteiten uitvoeren

We houden je graag op de hoogte. Bijvoorbeeld met e-mails, nieuwsbrieven, aanbiedingen op onze website of social media. Of met gepersonaliseerde advertenties op apps en sites van andere partijen en social media. Ook daarvoor zijn vaak persoonsgegevens nodig.

Dit kunnen we doen: • We sturen een nieuwsbrief naar jouw email adres.

Van wie hebben we persoonsgegevens?

Van iedereen die klant is of de laatste zeven jaar is geweest van Herbs And Aroma hebben wij en bewaren wij alle persoonsgegevens. En van contactpersonen en vertegenwoordigers van onze leveranciers.

Welke persoonsgegevens verzamelen we?

Hieronder zie je welke persoonsgegevens we verzamelen en dus ook kunnen gebruiken.

Gegevens over wie je bent

Denk aan dit soort gegevens:

  • Je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres en dat van je bedrijf of stichting. Als je kinderen klant hebt, ook de namen en geboortedata van je kinderen. En namen van contactpersonen en vertegenwoordigers van je bedrijf.
  • De gegevens die op je identiteitsbewijs staan.

Waarvoor gebruiken we ze?

  • Als je klant wordt, moeten we van de wet je identiteit vaststellen. Daarvoor maken we een kopie van je identiteitsbewijs. Zo kan de toezichthouder zien dat we je geïdentificeerd hebben.
  • Je identiteitsgegevens zijn ook nodig om ons werk goed te kunnen doen. Bijvoorbeeld als we een belastingaangifte voor je willen uitvoeren.
  • We willen je natuurlijk persoonlijk aanspreken als we je post sturen. En het goede (e-mail) adres gebruiken.
  • Als iemand anders namens jou een overeenkomst tekent, willen we wel zeker weten dat dat van jou mag. Dus leggen we vast wie jou mag vertegenwoordigen.
  • En als er iets wijzigt, passen we je persoonsgegevens aan.

Gevoelige persoonsgegevens

Denk aan dit soort gegevens:

  • Burgerservicenummer (BSN).

Waarvoor gebruiken we ze?

  • We zijn wettelijk verplicht om je identiteit vast te stellen als je klant wordt. We maken een kopie van je identiteitsbewijs en daar staat je BSN op. Zo kan de toezichthouder zien dat we je geïdentificeerd hebben.

Goed om te weten:

  • We gebruiken nooit gevoelige gegevens die te maken hebben met gezondheid, geloofsovertuigingen, politieke of filosofische overtuigingen, seksuele geaardheid of etnische afkomst.
  • We verwerken ze soms wel omdat er gevoelige persoonsgegevens in facturen kunnen staan. Bijvoorbeeld de betaling van je lidmaatschap van een politieke partij. We boeken je factuur natuurlijk, maar verder doen we niets met het gevoelige gegeven.

Je reacties op en over Herbs And Aroma op social media.

Denk aan dit soort gegevens:

  • Berichten over Herbs And Aroma die voor iedereen toegankelijk zijn en die je post op social media waar wij ook actief zijn.

Waarvoor gebruiken we ze?

  • Wij zijn actief op social media zoals Facebook, LinkedIn en Instagram. Daar delen we acties en informatie over Herbs And Aroma met iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Gegevens over jou van andere partijen

Denk hierbij aan dit soort gegevens:

  • Gegevens over bedrijven en hun vertegenwoordigers uit het Kadaster en het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.
  • Gegevens uit openbare bronnen zoals informatiebureaus (bedrijven die gespecialiseerd zijn in klantprofielen), kranten, internet of social media.
  • Gegevens van bedrijven die jij toestemming hebt gegeven om informatie over jou te verzamelen en te verkopen.

Waarvoor gebruiken we ze?

We gebruiken deze gegevens als we iets controleren.

Bijvoorbeeld:

  • Bij zakelijke klanten: zijn je gegevens nog actueel? Hiervoor vergelijken we onze gegevens regelmatig met het Handelsregister.
  • Voordat onze adviseurs een bezoek brengen aan klanten kunnen ze kijken naar openbare informatie op internet: speelt er iets in het leven van onze klanten waar we rekening mee moeten of willen houden?

We bewaren deze gegevens zo lang als nodig is voor het doel waarvoor we je gegevens gebruiken. En zo lang de wet ons verplicht om je gegevens te bewaren.

Hoe lang dat precies is, verschilt. Van een paar maanden tot vele jaren. Je administratie mogen we pas bijvoorbeeld pas na 7 jaar verwijderen.

Met wie delen we persoonsgegevens?

In principe delen we je gegevens niet met anderen. Dat doen we alleen als er een goede reden of verplichting voor is. Politie, justitie, toezichthouders en de Belastingdienst kunnen op grond van de wet gegevens bij ons opvragen. Verder kan de rechter ons verplichten gegevens te verstrekken. Soms moeten we op basis van een overeenkomst of reglement jouw gegevens delen met een andere partij of organisatie.

Er zijn strenge regels voor het delen van persoonsgegevens. Daar houden we ons natuurlijk aan.

Hieronder zie je met wie we persoonsgegevens kunnen delen:

Dienstverleners die voor Herbs And Aroma werken

We worden geholpen bij ons werk door andere dienstverleners. Dan delen we alleen persoonsgegevens die nodig zijn voor een bepaalde opdracht. En we maken goede afspraken met die dienstverleners over wat ze met die persoonsgegevens mogen doen. Deze afspraken leggen we vast in contracten.

Dit doen de bedrijven en personen die ons helpen bijvoorbeeld:

  • Ze ontwerpen, onderhouden en verbeteren onze IT-systemen.
  • Ze versturen e-mails en post.
  • Ze verwerken ontwerp- en drukwerkopdrachten.
  • Ze helpen ons met het plaatsen van advertenties op websites en social media buiten Herbs And Aroma.

Bedrijven waar we mee samen werken

We werken regelmatig samen met andere bedrijven. Indien zij producten aanbieden via onze site kun je daarvan profiteren als we je een aanbieding doen voor een dienst of product van zo’n partner. Maar je persoonsgegevens blijven dan bij ons. Ga je in op de aanbieding? Dan geef je zelf persoonsgegevens door aan onze partner. In het privacy statement van deze partner lees je hoe die partner omgaat met je persoonsgegevens. Dat kan anders zijn dan wij dat doen.

We ontwikkelen ook websites samen met andere bedrijven. De persoonsgegevens die op die websites worden verzameld, vallen niet altijd onder dit Privacy Statement. Op die website zelf lees je wat er met je persoonsgegevens gebeurt. En of het Herbs And Aroma is of een ander bedrijf die je gegevens verwerkt. Of beide, dat kan ook nog.

Met andere bedrijven: als jij daarom vraagt

Als je dat wilt, geven we je persoonsgegevens ook aan andere bedrijven door. Bijvoorbeeld als je een boekhoudprogramma gebruikt. Je geeft in dit soort situaties ons altijd zelf opdracht en toestemming om je persoonsgegevens te delen.

Er is toezicht op hoe we persoonsgegevens verwerken

  • De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) controleert of wij de Wet bescherming persoonsgegevens naleven.
  • De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht hoe wij omgaan met cookies, direct marketing via elektronische mail en het bel-me-niet register.
  • De Nederlandsche Bank (DNB), de Europese Centrale Bank (ECB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) houden in het algemeen toezicht op de financiële sector en dus ook op ons

Je persoonsgegevens bekijken of aanpassen

Wil je weten welke persoonsgegevens wij over je hebben vastgelegd? Dan kun je gebruik maken van je‘Recht van inzage’.

Je voorkeur voor aanbiedingen instellen

We houden je graag op de hoogte van onze producten en diensten. Wil je liever geen persoonlijke aanbiedingen? Geen probleem.

Er staat onder elke nieuwsbrief en e-mail met een actie een link waarmee je je direct afmeldt.

Alle persoonlijke aanbiedingen beëindigen

Wil je álle persoonlijke aanbiedingen stoppen en gebruik maken van je ‘Recht van verzet’ of ‘Recht van bezwaar’? Ook geen probleem. • Stuur ons een e-mail of bel ons.

Onze visie op privacy

We zijn zuinig op jouw persoonsgegevens

Administratieve en fiscale zaken regelen kan én mag niet zonder dat je persoonsgegevens deelt. Per dag verwerken we gegevens van klanten. Natuurlijk zijn we daarbij heel zuinig op je gegevens en zorgen we dat het veilig gaat.

Je hebt zelf invloed op hoe we je gegevens gebruiken

In veel gevallen heb je invloed op hoe we je gegevens gebruiken. Zo kun je jezelf aan- en afmelden voor nieuwsbrieven en je afmelden voor commerciële acties. We willen dat zo gemakkelijk mogelijk voor je maken.

We luisteren naar onze klanten

We gebruiken persoonsgegevens alleen als het toegevoegde waarde heeft voor onze klanten; • We communiceren open en begrijpelijk over welke persoonsgegevens we gebruiken; • We geven je persoonsgegevens alleen aan personen en instanties die bevoegd zijn deze te ontvangen;

We passen ons privacybeleid regelmatig aan

Er is steeds meer mogelijk met data. En de regelgeving verandert regelmatig.

Ons privacybeleid is daarom nooit helemaal klaar, maar we houden ons beleid up to date.

Herbs And Aroma.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »